Dagsavisen med stort oppslag om fjordkryssing

I lørdagens utgave av Dagsavisen kunne man lese en stor artikkel om planene rundt en eventuell ny fjordkryssing.
Avisen har intervjuet både motstandere og tilhengere av bro og viser med tydelighet at det er sterke krefter vi har med å gjøre.

Alliansens Simon Stende er også sitert i avisen hvor han blant annet viser til den lokalt store motstanden i Vestby:

«Motstanden er unison og sterk. De folkevalgte i Vestby kommune har sagt enstemmig nei til bru. Vi mener det ikke går an å rasere et fantastisk flott kystlandskap som brukes av så mange. En bru vil skape masse forurensning og ødelegge dette området, sier Stende.» Vi må alle fortsette å sette fokus på saken helt frem til mål. Hjelp oss med å si klart og tydelig NEI TIL BRO!
Les hele artikkelen her:
http://www.dagsavisen.no/nye-inntrykk/reportasje/broen/

Sett fra Emmerstad

Mer synlige tilhengere av bro

Tilhengere av bro over fjorden er blitt mer synlige.  1 000 mennesker har så langt signert et opprop på nett hvor de krever bro over Oslofjorden fremfor et nytt tunnelløp. Hvor mange av disse bor i nærmiljøet til et av de fire KVU-konseptene?

I tillegg til underskriftskampanjen på opprop.net (søk kystlandskap) har brotilhengere også etablert en egen Facebook-gruppe, hvor gruppens medlemmer snakker varmt om bro fremfor tunnel.

Framstøtene fra brotilhengere viser hvor viktig det er at bromotstanderne holder dampen oppe. Vi må  bli enda flere på opprop.net (søk kystlandskap) og Facebook som markerer at vi ikke ønsker at den nye fjordkryssingen skal være en bro fra Vestby til Holmestrand.«Lik» oss på Facebook, signér oppropet og del med venner og bekjente. Stor motstand mot alternativet Vestby- Holmestrand kan være avgjørende når beslutningen tas.

Les saken i Røyken og Hurums avis her

 

Sett fra Emmerstad

 

 

 

KVU’en utsettes

Ser ut som om vi må smøre oss med tålmodighet enda en stund før vi får vite noe om anbefalingen fra Statens Vegvesen(KVU).

Årets sommer har i alle fall tydeliggjort for oss hvilken galskap det ville være å rasere Vestbys strender, natur og kystlinje med en bro og motorvei. Vi krysser fingrene for at fornuften seirer!

http://www.moss-avis.no/nyheter/oslofjordforbindelse/kvu-en-utsettes-enda-en-gang-1.8533746

 https://www.youtube.com/watch?v=DTJqGrUK_HM

Det nærmer seg konklusjon

«Mange venter spent på konklusjonene i Konseptvalgutredningen (KVU).

KVU skal vurdere prinsipielle løsninger for utvikling av transporttilbudet på tvers av Oslofjorden.
Det er Samferdselsdepartementet som har bestilt denne utredningen, og det har hele tiden vært meningen at den skal være klar i løpet av sommeren i år. Ifølge prosjektleder Jordbakke, er arbeidet noenlunde i rute.»

Les saken i Røyken og Hurums Avis: http://www.rha.no/nyheter/bro-eller-ikke-snart-far-du-svaret-1.8524779

Broen 3

Wind Surf besøker Oslo. -For siste gang?

Onsdag kan alle skipsinteresserte igjen se seilskipet «Wind surf» komme inn Oslofjorden. «Wind Surf» eies av rederiet «Windstar cruises», og skipet er på vei til Kristiansand, før det krysser over til Edinburgh i Skottland.

Skipet skal ankomme Oslo havn klokken 08:00, så man må tidlig opp skal man rekke å få med seg skipet på vei til Oslo. Hun drar fra Oslo klokken 16 samme dag, så det er også mulig å få et glimt på returen.

Om alternativet med bro fra Vestby til Filtvedt blir en realitet betyr det at Wind Surf ikke lenger kan besøke Oslo.
Broen er planlagt med en seilingshøyde på 70 moh mens Wind Surfs master måler 80 moh…

Vi kommer til å få flere seilførende skip i fremtiden. Ønsker vi å isolere Oslo?

Si nei til bro over fjorden!

http://www.moss-avis.no/nyheter/i-morgen-kan-du-se-dette-skipet-seile-forbi-1.8518038


Wind Surf

Folkemøte i Vestby

Takk til alle engasjerte mennesker som møtte opp på folkemøtet i dag! Et fullsatt auditorium på Vestby VGS viser både politikere og vegvesenet som jobber med dette at mange bryr seg om området og den flotte naturen og kystlinjen vi har i Vestby. Da blir det ikke like enkelt å velge oss, selv om faren er der.

Saklige og gode innlegg av prosjektleder og Ivar fra Alliansen, mange gode spørsmål og tverrpolitisk enighet mot en bro ! Det er håp og det nytter at vi taler vår sak. Vi får koste på oss et dempet hurra, glede oss over et vellykket folkemøte og at innbyggere og politikere drar i samme retning og puste ut. Før vi fortsetter kampen for et område vi bryr oss om, dette skal vi ikke miste.

http://www.vestbyavis.no/nyheter/article7295593.ece