Hollænderseilasen 2014- Hvite seil, blankt vann og STILLHET

Hollænderseilasen er landets nest største seilas, og i år var 211 båter klare til start i Son.

Seilasen startet med lite vind. Flere hundre seilere fikk nyte noen rolige timer på speilblank fjord i ren stillhet. En slik stillhet man kun finner på fjorden. En stillhet alle som ferdes på og ved fjorden verdsetter svært høyt.

Som deltaker i en av båtene ble jeg naturlignok sittende å tenke over hvordan dette ville vært med en enorm bro over fjorden. Med 20 000 godstog og persontrafikk i jevn forstyrrende bakgrunnstøy…

For meg enda et argument. Si nei til bro!

 

Hollændern

 

 

PS: Vinden tok seg opp etterhvert og det ble en flott og krevende seilas tilbake til Son.

 

Mer synlige tilhengere av bro

Tilhengere av bro over fjorden er blitt mer synlige.  1 000 mennesker har så langt signert et opprop på nett hvor de krever bro over Oslofjorden fremfor et nytt tunnelløp. Hvor mange av disse bor i nærmiljøet til et av de fire KVU-konseptene?

I tillegg til underskriftskampanjen på opprop.net (søk kystlandskap) har brotilhengere også etablert en egen Facebook-gruppe, hvor gruppens medlemmer snakker varmt om bro fremfor tunnel.

Framstøtene fra brotilhengere viser hvor viktig det er at bromotstanderne holder dampen oppe. Vi må  bli enda flere på opprop.net (søk kystlandskap) og Facebook som markerer at vi ikke ønsker at den nye fjordkryssingen skal være en bro fra Vestby til Holmestrand.«Lik» oss på Facebook, signér oppropet og del med venner og bekjente. Stor motstand mot alternativet Vestby- Holmestrand kan være avgjørende når beslutningen tas.

Les saken i Røyken og Hurums avis her

 

Sett fra Emmerstad

 

 

 

#neitilbro

I disse deilige sommeruker er vi mange som koser oss i området Hvitsten – Son. Det være seg på vannet, på stranden eller i skogen.
Jeg vil gjerne oppfordre alle til å ta bilder av aktiviteter og stemninger i dette fantastiske området og legge det ut på instagram med #neitilbro.

La oss få en bildebank som tydelig sier Nei til Bro!

instagram

Alliansens presentasjon på folkemøtet den 9. april

Etter mange oppfordringer inviterte Vestby kommune til folkemøte om oslofjordforbindelse den 9. april. Først la KVU-leder Asbjørn Jordbakke ut om bakgrunnen for utredningen samt mål for og ulike konsepter i utredningen. Dernest presenterte Ivar Windheim Alliansens ståsted og synspunkter. Alt munnet ut i en solid og kraftfull meningsutveksling. Etter ønsker kommer Alliansens presentasjon her (pdf).

Presentasjon ESK_april2014-JuliTilWeb_2

Folkemøte i Vestby

Takk til alle engasjerte mennesker som møtte opp på folkemøtet i dag! Et fullsatt auditorium på Vestby VGS viser både politikere og vegvesenet som jobber med dette at mange bryr seg om området og den flotte naturen og kystlinjen vi har i Vestby. Da blir det ikke like enkelt å velge oss, selv om faren er der.

Saklige og gode innlegg av prosjektleder og Ivar fra Alliansen, mange gode spørsmål og tverrpolitisk enighet mot en bro ! Det er håp og det nytter at vi taler vår sak. Vi får koste på oss et dempet hurra, glede oss over et vellykket folkemøte og at innbyggere og politikere drar i samme retning og puste ut. Før vi fortsetter kampen for et område vi bryr oss om, dette skal vi ikke miste.

http://www.vestbyavis.no/nyheter/article7295593.ece